Tuesday, November 20, 2007

Iggy Pop kommer äta era barn om ni inte gör nått

Jag hamnade framför den kommande generationens voxpop, nått skoj program med Gonza som programledare och tio videos som gåtts igenom i nått program tidigare i veckan, man fick se tio femtonsekunderssnuttar så man hade sista chansen att rösta via sms eller på internet. Ringa går tydligen inte längre.
En av dessa snuttarna var ett typiskt amerikanskt rockband som gjorde en cover på Rhiannas fantastiska umbrella.
Varifrån kommer tillväxten av dem här svaga amerikanska rockbanden? dessa var de mest patetiska jag sett. Dem låg inte ens inne med gulliga piercingar. En vanlig jälva fratboy gjorde sig rolig på Rhinannas video i en klänning, det var inte parodi det var ren jälva sexism så illa det var. Kompet var så svagt att rockversionen blev nånslags nedskruvning. Nu till hur fantastisk Rihanna feat. JayZ - Umbrella är.

Detta kommer bli ett långt inlägg men för det första. Jigga kickar in stabilt för att sen bli totalt utsjugnen, när hörde du Jay Z sist vara den utan patos. Det är inte för att Jay Z inte levererar, snarare tvärt om och visst är han nerskruvad under Rih's eh eh eh. Men redan när Rihanna hinner sjunga klart "...and we'll never be worlds apart..." har man glömt att Hiphopens största nuförtiden varit på spåret. Rihannas röst är inte bara vacker, stor och har en auktoritet värd James Brown eller Chuck D, det stannar inte där. Den har en bräcklighet, en stor kvinnlighet och en stor variation. Ibland är hon Aretha ibland Amy Diamond, alltid lika bra.
Nu till produktionen, jag trodde direkt att det var Rick Rubin bakom spakarna och det hade förklarat det mesta. Gamle Slayer producentens medverkan hade förklarat en del, men det är Def Jams inhouse team The-Dream vid mixerbordet och dem gör inte ett fel när dem producerar den här metallåten, för det är fan inte Rn'b eller nått annat löjligt med det beatet. Jävlar vad det smäller. Fäll ner paraplyet för det åskar fan.
Det är nog därför det gjorts så många hårdrockscovers och alla fallerar i sina försök att rocka upp den.

Det amerikanska skitbandet jag inte minns vad heter är knappt värda att nämna, dem hade inte kunnat göra nintendothemet roligt att höra. Men när lillasyster, som består av gamla LOK medlemmar faller nästan lika platt är det nästan patetiskt. Killar ni fick stryk av en tjej och ni ska ha stryk era jälva mesar.

Det är den här svaga rock n' rollen som måste ge sig på en tjej för att hon blåser bort dem så långt från jorden att det är lika bra att byta sol som gör att IGGY KOMMER ÄTA ERA BARN. Börja göra nått ordentligt, skriv era egna jälva låtar och smäll hårdare i trummorna.

No comments: