Saturday, February 21, 2009

Prdukttest: Monster Ale

Brooklyn Brewery är en gammal bekantskap och monsteralen föddes 2005 enligt den kromade etiketten. 11 Volymprocent! Herre jävlar! detta kan bli jävligt intressant. Riktig amerikanare inporterad utan nutrition facts eller innehållsförteckning däremot en klassisk varning för gravida och bilförare. Men även den för oss Seinfeldbekanta listan över vad man får i pant. MI 10c men bara fem i de andra listade. Men som vi alla vet går det inte att lura systemet.
elva jälva procent... tur att det är en 12fl oz flaska. Detta är så jälva amerikanskt. THIS MONSTER ALE WAS BORN IN 2005!
mmm luktar fint skummar smått och har en fantastisk grumlig mörk färg som ett riktigt bra honung.
Oj herre jävlar, visst är den alkoholig det är självklart men det blir ett underbart komplement till caramellmalten man inte snålat med. Den är direkt söt på ett underbart sätt komplementerat med en påtryckande beska avrundat med en frisk spritsmak. Spritsmak i öl ses ofta ner på men något med denna gör att det känns helt jälva rätt. spriten är för smakens skull snarare dess fantastiska narkotiska effekt.
Denna ale är helt jälva fantastisk, den utmanar allt man tror man vet om hur öl ska vara samtidigt som den är klockren och skitstark, såhär två klunkar in är jag redan uppmärksam på att jag slår till fel tangenter och ryckningarna under vänsterögat sätter igång, nikotinsuget gör sig påminnt och tro fan att det ligger kvar något som kan beskrivas som en fin patina av eftersmak av caramell och sprit i gommen.
tredje var jävligt spritig. Jag vet i ärlighetens namn inte hur man dricker detta bäst. Det passar liksom egentligen aldrig.
Barley whine style... detta är inte min sista barley whine det är en underbar bryggtradition. Perfekt för denna bloggen. fan det smakar helt otroligt mycket åt alla håll. fan denna mesiga jälva etikett, standardflaska och så mycket innehåll.
jag måste lyssna på biggie. Where brooklyn at?! i denna jälva flaskan. jag har druckit ett halvt glas. är lycklig, märkligt full och oerhört nöjd!
Inte heller denna på systemet, alla till puttgarden!


No comments: