Tuesday, October 21, 2008

Produkttest: Samuel Adams Honey Porter

Yes, dags för en amerikan idag. Samuel Adams blev inte den där skojfriska drickan alla hällde i sig efter Dave Chapelles sketch härom året. Men det är en god öl i medeldyr klass, klart något lite extra man kan unna sig.
Honey Porter kommer från vad som kallas Brewmasters Collection och det är en robust porter bryggd med honung enligt etiketten.
5.45% kul med två decimaler i procentsatsen, och så lite skryt om brittiska råvaror. Det tycker jag är lite tråkigt, visst är jag anglofil men klart att jag gillar new englands fantastiska stil Kennedys och allt vad det innebär.
Luktar gott och lite sött av honung. Mörk och fin i färgen.
Oj, det smakar kryddigt och gott, kan inte låta bli att fortsätta bli förvånad av smakrikedomen, det är långt ifrån gårdagens italienska som smakade tydligt av nästan bara citrus. Här krigar smakarerna och honungen kommer in som FN och balanserar allt.
Ja det här är helt ok, det smakar mycket och lite surt faktiskt. Ingen smak riktigt sticker ut förutom honungen som blir tydligare och tydligare. Som en riktigt god syrlig honung där bina samlat in smaker från vin och bär och vinbär.

No comments: